19.09.2017, 18:43

10 faktaa tasa-arvosta -paneelikeskustelu 27.9.

Satavuotias Suomi on maailman vapain maa, jossa asuu maailman onnellisimpia ihmisiä. Olemme maailman toiseksi tasa-arvoisin valtio, ja naisten ja miesten välinen työllisyysero on meillä pienin Euroopassa. 
 
Tämä ei kuitenkaan heijastu tasa-arvon kokemukseen Suomessa. Suomalaisista miehistä vain 30 % kokee sukupuolet tasa-arvoisiksi. Naisten kokemus on vieläkin synkempi – vain 18 % kokee yhteiskunnan sukupuolille tasa-arvoisena. Kokemus ei ole perätön – naiset ovat edelleen aliedustettuja yhteiskunnan valtarakenteissa niin yritysten, kuntien, oppilaitosten kuin valtiommekin johdossa. 
 
Eurooppanaiset ry järjestää paneelikeskustelun naisen asemasta satavuotiaassa Suomessa keskiviikkona 27.9. Kansallismuseon ateljeessa klo 16-18. Panelistimme erikoistutkija Marjut Pietiläinen (Tilastokeskus), professori Anna-Maija Lämsä (Jyväskylän yliopisto, WeAll-hanke), yhteiskuntatutkimuksen yliopistonlehtori Jaana Kuusipalo (Tampereen yliopisto) ja viestintäpäällikkö ja maailmanparantaja Milla Halme (SOSTE, Ompeluseura) valottavat keskeisiä tilastoja suomalaisen naisen asemasta töissä, netissä ja vallan kahvassa. 
 
Tervetuloa keskustelemaan tasa-arvon tilasta Suomessa ja Euroopassa naisnäkökulmasta! Tilaisuuden alussa kuullaan Kansallismuseon kiinnostava puheenvuoro. Tilaisuus on kaikille avoin, mutta kahvitarjoilun takia toivomme, että hihkaiset meille tulostasi myös täällä!
 
Pähkinänkuoressa:
MITÄ: 10 faktaa tasa-arvosta -paneelikeskustelu
MISSÄ: Kansallismuseon ateljeessa (2. krs), Mannerheimintie 34
MILLOIN: keskiviikkona 27.9. klo 16-18
ILMOITTAUTUMINEN: verkkolomakkeella

Palaa